Maak kennis met onze mensen!

Lees wat onze mensen te zeggen hebben over hun "Leven bij Lhoist".

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Plantmanager

"Als Belg was het belangrijk voor mij om voor een Belgisch bedrijf te werken.  Na een grote internationale groep met aandeelhouders was een familiebedrijf zeer aantrekkelijk. Al snel nadat ik begonnen was, ontdekte ik de grote voordelen van het werken binnen een kleinere organisatie. Je kunt snel en eenvoudig met mensen van verschillende functies en hiërarchische niveaus samenwerken.  Er zijn ook veel carrièremogelijkheden waar je voor aangemoedigd wordt. Lhoist is niet alleen "menselijk van grootte" maar "denkt ook menselijk", wat betekent dat je bekwaamheden zeker zo belangrijk zijn als je opleidingen. Dit is een bedrijf dat haar medewerkers waardeert; mensen krijgen de kans om te groeien als zij willen leren, hard willen werken en kansen grijpen.  Bijvoorbeeld: na drie jaar als Corporate Supply Chain Analyst kreeg ik de kans om in het veld te werken als Plantmanager. Ondanks dat dit niet direct in lijn met mijn CV lag, biedt deze positie een unieke uitdaging die me kostbare ervaring geeft. Om me voor te bereiden op mijn nieuwe rol, heb ik zes maanden op een andere fabriek binnen de divisie gewerkt. Het is geweldig om te werken voor een bedrijf dat in haar medewerkers investeert."

Plantmanager, trainingsinstructeur

"Doordat Lhoist meer dan een eeuw bestaat, is het eenvoudig te denken dat het een inflexibele reus is, die vastzit in zijn manier van doen en in tradities. Ondanks dat de organisatie een groot erfgoed heeft, bouwt het hierop op een positieve manier, steeds zoekend naar nieuwe kansen en markten om te groeien. We worden constant uitgedaagd om na te denken over kalk en mineralen vanuit een breder en wereldwijd perspectief. Dit betekent nadenken over de beschikbaarheid van grondstoffen, natuurlijke hulpbronnen en brandstoffen, geïntegreerde logistiek en mogelijke toepassingen en markten. Ik gebruik wat ik leer en ontdek tijdens mijn dagelijkse werk als een plant manager. Mijn betrokkenheid bij alle gebieden van de business en binnen het bedrijf is een echte motivatie voor mij. Het delen van mijn eigen expertise met collega's als opleider is ook bevredigend. Ik ben bij het bedrijf begonnen als net afgestudeerde in de rol van process engineer. Doordat ik constant kon leren, heb ik mezelf gestaag kunnen ontwikkelen, en ik zie hetzelfde bij collega's. Ondersteuning aan de ontwikkeling van medewerkers is wat Lhoist zo sterk maakt. Er wordt ook hard gewerkt aan constante vernieuwing en dit creëert een uitdagende werkplek."

Manager, Verkoop & Logistiek

"In tegenstelling tot andere bedrijven geeft Lhoist de unieke kans om in een echt multinationale cultuur te werken. Iedere dag heb ik contact met mensen uit verschillende landen en met verschillende achtergronden. De verscheidenheid aan nationaliteiten die ik ontmoet, brengt me in contact met verse inzichten en nieuwe manieren om tegen dingen aan te kijken. Verschillende aanpakken kunnen enorm nuttig zijn; ik geniet ervan hierdoor uitgedaagd te worden. Er zijn voldoende kansen om te netwerken binnen de organisatie, net als kansen om nieuwe vaardigheden op te doen. Dit geldt zowel op het werk, als bij een groot aantal meer formele ontwikkelingsprogramma's waar ik deel vanuit maak. Ik werd nog nergens zo breed geïnformeerd. Lhoist zit vol met verschillende mensen en het leren van de verhalen en ervaringen van andere collega's is van onschatbare waarde. Eén van de vele dingen die ik leuk vind aan het werken hier is dat de opleidingen vaak door eigen experts worden gegeven. Een rookgasbehandelingsbijeenkomst (FGT - Flue Gas Treatment) georganiseerd door de FGT-gemeenschap heeft niet alleen mijn algemeen begrip verbreed, maar heeft me specifieke inzichten gegeven op het gebied van FGT en Lhoist. Het was inspirerend om te leren dat ik nu deel uitmaak van een wereldleider in rookgasbehandeling."

Plant manager

"Vanaf mijn eerste contact met Lhoist was het duidelijk dat dit geen gewone plaats is om te werken. Het bedrijf heeft een unieke kijk op de markt. Door het ontwikkelen van een winnende strategie is Lhoist in staat geweest om een duurzaam concurrentievoordeel op te bouwen. Dit creëert een zeer stabiele werkplek; iets wat ik waardeer. Ondanks dat winstgevendheid op de korte termijn belangrijk is, vinden er geen paniekerige besnoeiingen op de begroting en ontslagen plaats, zoals bij andere bedrijven. Lhoist plant voor de lange termijn. Tijdens mijn eerste gesprek was het duidelijk dat de managers die ik ontmoette, heel trots op hun werk waren. Hun opvatting maakte indruk op mij. Ze gaven me ook een kijkje in de rijke cultuur die ik zou aantreffen als ik ervoor koos om daar te werken. Dat deed ik. Ik heb niet alleen een dynamische werkplek, maar ik ben nu net zo tevreden als de mensen die ik in het begin ontmoette. Lhoist heeft bewezen een zeer ethisch en resultaatgeoriënteerd bedrijf te zijn. De verwachtingen zijn hoog, hierdoor ontstaat een prettige, concurrende omgeving waarin we vrij zijn om onze eigen beslissingen te nemen. Tijdens mijn opleidingsperiode heb ik tijd doorgebracht op iedere afdeling; groeve, onderhoud, planning, opslag, kwaliteit, productie en transport. Ik ben niet langer een outsider in de kalkindustrie, ik heb een stevige basis en een uitgebreide kennis van de industrie. Met wezenlijke ondersteuning van het bedrijf, ben ik me aan het voorbereiden op een nieuwe rol."

Supply Chain Analyst

"Voordat ik bij Lhoist kwam, werkte ik bij een bedrijf uit de Fortune 500 waar ik bekend stond als een zogenaamde high-potential-medewerker. Ondanks dat het bedrijf plannen met mij had, kreeg ik niet dezelfde kansen als ik hier heb gekregen. In minder dan een jaar heb ik bijna alle fabrieken in de VS bezocht. Ik heb lessen gevolgd van vooraanstaande specialisten over de geschiedenis en mogelijkheden van kalk, zijn geologie, productieprocessen en benodigd materieel, chemische eigenschappen en nog veel meer. De organisatie heeft zich als doel gesteld om te zorgen dat iedere medewerker begrijpt waar het in de business om gaat en hoe hij of zij de eigen rol optimaal kan uitvoeren. Regelmatig contact met senior management is de standaard, ik heb zelfs met de CEO geluncht. Lhoist geeft echt om haar medewerkers en hoe zij zich ontwikkelen. Internationale opdrachten zijn beschikbaar in een veel vroeger stadium dan bij mijn voormalige werkgever mogelijk was. Ik ben zelfs Frans aan het leren dankzij Lhoist."

HR-Manager

"Ik geloof dat Lhoist een bedrijf is dat zijn mensen als het meest waardevolle bezit beschouwt. Hierdoor is mijn rol als HR-Manager uitzonderlijk bevredigend. Algemeen gezien ben ik een business partner die betrokken is bij veel verschillende aspecten om leidinggevenden te helpen bij het invullen van hun personeelsbehoeften. Daarnaast geef ik juridisch en financieel advies. Dit is met name belangrijk nu ik aan één van onze start-ups werk.

Elke dag ben ik bezig met het vinden van nieuwe medewerkers en help daarmee deze organisatie permanent te laten groeien en haar doelen te behalen. Daarnaast ga ik om met kwesties rond werknemers, wat inhoudt dat ik zorg dat regelgeving wordt nagekomen, advies geef over prestaties en nog veel meer. Een HR-Manager streeft naar positieve arbeidsrelaties en een plezierige omgeving voor alle medewerkers. Om zijn koppositie in de kalksector te handhaven neemt Lhoist zijn verantwoordelijkheid met betrekking tot de ontwikkeling van medewerkers uiterst serieus.

Een groot deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het in stand houden van een omgeving die gericht is op succes en waarbinnen medewerkers kunnen bloeien. Dat is een taak waar ik erg van geniet. Het is ook erg belangrijk dat alle functionele teams nauw samenwerken en op elkaar zijn afgestemd om duurzame waarde te kunnen garanderen.

Het zijn de mensen die het doen! Wij kunnen wel een briljante strategie bedenken en de allerbeste processen implementeren, zonder een getalenteerd en toegewijd team maken we dat niet waar."

General Manager

"Ik had een graad in Financiën en concentreerde me tijdens mijn opleiding op Internationaal Management. Het zou daarom voor de hand hebben gelegen dit gedurende mijn carrière als focus te houden. Maar niet bij Lhoist. Ik gebruikte de opgedane kennis van mijn studie en kon daarna mijn expertisegebied uitbreiden. Als snel groeide ik naar een meer leidinggevend rol. In 1,5 jaar verschoven mijn eerste verantwoordelijkheden als Administratie en Financieel Director naar General Management. Ik geef een heldere visie en mobiliseer teams en stem ze op elkaar af om zich te richten op alledaagse uitdagingen en deze op te lossen. Door mijn positie ben ik in staat partnerschappen aan te gaan met externe betrokkenen en zo Lhoist te vertegenwoordigen en groeikansen te creëren. Daarnaast kom ik zo in contact met alle delen van de business. Dat is verhelderend en inspirerend. Eén van mijn mooiste ervaringen was deel uit te maken van het team dat onze fabriek tot één van de grootste kalkactiviteiten in Zuid-Europa heeft gemaakt."

Technisch Verkoopmanager

"Na mijn studie Chemical Engineering liep ik stage op de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling in mijn thuisland Brazilië. Na deze bijzonder interessante ervaring besloot ik mijn carrière bij het bedrijf voort te zetten. Hierdoor kreeg ik de kans mijn kennis over kalk en kalkmelk aanzienlijk te vergroten, maar ook om een internationale opdracht in Europa aan te gaan. Hier deed ik nog meer ervaring op bij de Onderzoek & Ontwikkeling-afdeling in België en in één van de grootste fabrieken van het bedrijf in Duitsland.

Dankzij deze uitgebreide expertise binnen de Group kreeg ik promotie als technisch verkoopmanager in Brazilië. Met mijn kennis en competenties kan ik nu collega's in het veld ondersteunen als zij klanten adviseren over het gebruik van onze producten."

Vermogens- en engineeringmanager

"Ik zocht een carrière waarin ik mezelf kon ontwikkelen, kon leren en daarbij over de functiegrenzen heen kon gaan. Dat bleek een uitdaging te zijn. Althans, totdat ik Lhoist vond.

In mijn functie word ik blootgesteld aan en werk met alle functionele gebieden binnen de organisatie, van New Business Development tot IT en HR Mijn voornaamste verantwoordelijkheden zijn het managen van de belangrijkste uitgaven binnen onze unit en het begeleiden van het reilen en zeilen van meer dan 200 actieve projecten. Dit kunnen lokale en mondiale projecten zijn. Ons team is verantwoordelijk voor elke stap van het projectmanagement, inclusief alle belangrijkste constructie- en elektriciteitswerkzaamheden. We onderzoeken en implementeren initiatieven voor het hele bedrijf om te voldoen aan de wensen van de klant. Dat kan variëren van verhoging van de capaciteit tot verbetering van productverwerkingssystemen. Elke dag moet ik tot het uiterste gaan. Ondanks dat ik al bekend ben met de business heb ik nog een hoop te leren. Lhoist is een dynamisch bedrijf dat continu op zoek is naar nieuwe markten, applicaties en kansen voor onze producten. Daarom is het een bijzonder uitdagend bedrijf om voor te werken."