Ontwikkeling van nieuwe markten

We richten ons op onze klanten en hun bedrijf. Het is niet alleen ons doel om de producten en diensten te creëren die zij nodig hebben, maar ook om dit op een duurzame manier te doen. Daarom investeren wij constant in New Business Development (NBD) om bestaande oplossingen te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen zodat wij steeds aan de behoeften van onze klanten kunnen voldoen. Dit maakt ons tot een solide en betrouwbare partner, vandaag en in de toekomst.

Beste oplossingen voor uw bedrijf

Wij streven ernaar u de exacte kwaliteit te leveren die u nodig heeft voor uw bedrijf: geautomatiseerde, betrouwbare, veilige en   energiezuinige groeven en verwerkingsfaciliteiten. Ovens worden per proces geselecteerd en we gebruiken hiervoor de meest efficiënte brandstoffen. Een van onze doelstellingen is om afval te minimaliseren en we streven ernaar onze consumptie van grondstoffen te optimaliseren om dit te bereiken.

Duurzame toepassingen voor de toekomst

In onze snel veranderende en steeds sterker gereguleerde wereld richt de R&D-afdeling van Lhoist zich specifiek op manieren om aan milieuvereisten te voldoen. We hebben ons tot doel gesteld duurzame oplossingen te ontwikkelen om te kunnen reageren op essentiële uitdagingen, vooral op het gebied van water- en gasverwerking, landbouw en de staalindustrie. Onze ervaren onderzoekscentra verzorgen een platform voor training en technische ontwikkeling voor verkoop en productiemiddelen. Het dient ook als een laboratorium voor pilotprojecten en experimenten. Deze kunnen zowel bij Lhoist worden uitgevoerd als bij u op locatie.

Continue innovatie  

We proberen constant bestaande producten te verbeteren en nieuwe concepten te ontwikkelen. Dit bereiken we door een nauwe samenwerking met klanten en deskundigen.

Onze oplossingen zijn al aanwezig in ieders dagelijks leven. Om te zorgen voor een betere toekomst doet Lhoist substantieel onderzoek om de voordelen die onze producten bieden te vergroten. Op onze testlocaties simuleren onderzoekers nieuwe methoden om te laten zien hoe we uw productportfolio nog verder kunnen uitbreiden en verbeteren.

Er zijn al meer dan duizend verschillende typen kalksteen, dolomiet en andere mineralen gevonden over de hele wereld. Met uitgebreid achtergrond- en wetenschappelijke kennis passen wij hun eigenschappen aan en transformeren ze in nieuwe en innovatieve industriële producten.

 

Voorbeelden van de vooruitstrevende toepassingen van Lhoist zijn:

  • hoogreactieve calciumhydroxides voor droge rookgasbehandeling (Sorbacal®)
  • een absorberend materiaal op mineraalbasis dat dioxines, furanen, PCB's en PAH's uit rookgasstromen verwijdert (Sorbacal® Micro 4099) 
  • gemalen ongebluste kalk met laag stofniveau voor het behandelen van grond in de wegenbouw (Proviacal®)
  • vloeibaar gemaakte ongebluste kalk voor het injecteren met magnesium bij de ontzwaveling van heet metaal (Flucal®)
  • hoogreactieve, vloeibare kalk met lage viscositeit die is ontwikkeld voor het behandelen van zuurrijke effluents (Neutralac® SLS45)
  • stabiele kalkmelk om de kleeflagen in de wegenbouwindustrie te beschermen (Asphacal®)
  • geformuleerde kalken die moeten worden gebruikt in combinatie met hennepvezels om gebouwen te isoleren met hennepkalkbeton (Tradical®)
  • duurzame mestoplossingen onder de naam Oxyfertil® die zijn gemaakt van kalk, kalk + mineralen en kalk + speciale meststoffen.
  • natuurlijke oplossingen voor dierenhygiëne en ziektebeperking (Saniblanc®), die tevens gebruikt kunnen worden in de biologische landbouw
  • betrouwbare kalk- en magnesiummineraaloplossingen voor dierenvoedingsprogramma's (Faunacal®,  Calcio-Feedtm).  

Lhoist heeft een gecentraliseerd R&D-bedrijfslaboratorium in België. Gedelocaliseerde ontwikkelingsteams in verschillende regio's (Frankrijk, Duitsland, Brazilië en de VS) dragen ook actief bij aan de ontwikkelng van nieuwe en duurzame concepten.

Een groeiend bedrijf

Onze nadruk heeft altijd gelegen op het zoeken naar nieuwe markten, het samen ontwikkelen van innovatieve toepassingen en het lanceren van producten en diensten die de klanttevredenheid verbeteren. Dit is vooral van belang op het gebied van staal, milieu, wegenbouw en landbouw. We voeren door de hele Groep heen toegepast onderzoek uit. Bij deze inspanningen wordt gebruikgemaakt van samenwerkingsverbanden met klanten, vermaarde academici, onderzoeksinstellingen, internationale deskundigen en privérelaties. Hiervoor zijn uitgebreide financiële en menselijke hulpbronnen nodig en hierdoor kunnen wij originele concepten voor klanten in diverse industrieën ontwikkelen. Onze acties stellen ons ook in staat om ons op tot nu toe onbekende markten te begeven voor toekomstige toepassingen die het leven steeds comfortabeler zullen maken.